lauantai 27. syyskuuta 2008

Suomalaisten negatiivisuudesta - osa 2

Ruukinmatruuna kirjoittaa suomalaisten perinteisestä negatiivisuudesta ja väkivaltaisuudesta Kauhajoen tapahtumien taustaa vastaan.

Kirjoitus on todella hyvä, vaikken kaikkea toki allekirjoitakaan. Ruukinmatruuna spekuloi sillä voidaanko suomalaista kulttuuria muuttaa vähemmän negatiiviseksi ja väkivaltaiseksi. Ruukinmatruuna toteaa, ettei se ole mahdollista vaan väkivaltaisuus pitää hyväksyä ja siihen pitää sopeutua:

Ratkaisu ei ... ole suomalaisen kulttuurin muuttaminen. Emme yksinkertaisesti kykene siihen. Suomalainen kulttuuri on vuosituhantinen sopeuma - sekä biologisen evoluution että kulttuurievoluution osalta - niihin brutaaleihin oloihin, jotka vallitsevat 60. ja 70. leveysasteen sekä länsimaisen että itämaisen kulttuurin välissä.

Ruukinmatruuna pitää todennäköisenä, että suomalaisten väkivaltaisuus muodostaa paljon paremman puskurin Euroopan islamisaatiota vastaan kuin keskieurooppalaisten sosiaalisempi kulttuuri. Jos suomalaista kulttuuria aletaan väkisin muuttamaan, tulos on katastrofi. Ilman väkivaltaisuuttamme emme yksinkertaisesti kykene vastaamaan niihin haasteisiin, minkä evoluutio meille asettaa.


Mikä on ratkaisu? Ehkäpä mitään ratkaisua ei ole, vaan meidän on vain opittava sietämään tällaisia pimahduksia ja otettava ne hintana siitä, että saamme elää vapaassa mutta äärimmäisen väkivaltaisessa maassa. Ehkä ratkaisu on vain se, että me opettelemme tulemaan toimeen väkivaltaisuutemme kanssa...

Itse uskon tosin, että perinteisen ahdistavan suomalaisen uskonnollisuuden vahvistaminen voi ratkaista jotain. Perusongelmaa se ei ratkaise.

Suomalaisen yhteiskunnan nykyongelma on minusta se, että kun perinteiseen negatiivisuuteen ja väkivaltaisuuteen on nyt lisätty tapainturmelus, sallivuus ja hedonismi, väkivalta ja negatiivisuus ovat karanneet käsistä.

"Kansainvälistyminen" on Suomessa toteutunut lähinnä niin, että jotkut suomalaiset alkavat suhtautua negatiivisesti suomalaisuuteen. Negatiivisuus on saanut vain uuden muodon. Negatiivisuus ei ole vähentynyt vaan lisääntynyt.

Ns. suvaitsevaisuus ulkomaalaisia kohtaan on sekin lähinnä vain negatiivisuutta suomalaisuutta kohtaan. Suvaitsevaisuus on saanut täysin destruktiivisia muotoja. Kannatetaan esimerkiksi täysin vapaata liikkumista, mikä käytännössä merkitsee samaa kuin dysgeenisen maahanmuuton ja/tai islamisaation kannattaminen.

Suomalaisten negatiivisuus ja väkivaltaisuus on sekä rasite että voimavara. Se pitää tunnistaa ja se pitää hyväksyä. Kaikkea ei tarvitse säilyttää, mutta muutoskin onnistuu parhaiten kun nykytilan hyväksyy.

Rakastetaan Suomea !

Ei kommentteja: