tiistai 23. syyskuuta 2008

Kauhajoki

Esitän osanottoni Kauhajoen uhrien omaisille. Tuskanne on varmasti kauhea.

Muille sanoisin muutaman hajanaisen ajatuksen:

Ihmisviha on minun mielestäni osittain seurausta äärimmäisestä yksilökeskeisyydestä. Kuvaavaa on, että kun Baghdadissa yhteisöjen jäsenet murhaavat toisten yhteisöjen jäseniä ja viha perustuu ulkoryhmän demonisointiin, suomalainen narsisti tappaa kenet tahansa ihmiskunnan jäsenen. Hänen vihansa on vihaa koko ihmiskuntaa vastaan. Äärimmäinen yhteisöllisyys, johon liittyy ulkoryhmän demonisointi, on paha asia, mutta niin on myös äärimmäinen yksilökeskeisyys.

Kävelen kadulla. Melkein kukaan ei hymyile. Mutta se ei johdu Kauhajoen tapahtumista, vaan ihmisten yleisestä negatiivisuudesta. Ihmisvihan vastustaminen lähtee siitä, että yritetään olla päästämättä negatiivisuutta omiin sydämiimme, ja lisäksi välitetään muista. Sanoin edellisessä postauksessa että negatiivisuus on myös voimavara. Mutta se on sitä vain tiettyyn rajaan asti. Poliisia ja poliitikkoja saa toki kritisoida, mutta jos kritiikki on pelkkää negatiiivisuuden ilmausta - negatiivista säteilyä - niin kritiikillä ei ole mitään arvoa.

Jos jokainen nyt lupaa huolehtia enemmän lähimmäisistään ja vähemmän pyöriä oman napansa ympärillä niin se on hyvä. Jos jokainen miettii sitä, mitä itse voi tehdä eikä syyttele vain poliisia tai yleensä muita, niin sekin on hyvä. Maahanmuuttajistakin voi oppia - esimerkiksi yhteisöllisyyttä ja positiivisuutta.

Jos iltapäivälehtien, fitness-lehtien yms. toimittajat miettivät myös sitä mitä he voivat ihmisinä tehdä narsismin leviämisen hidastamiseksi niin sekin on hyvä.

1 kommentti:

Tampereen käräjäoikeuden lähestymiskieltotuomio kirjoitti...

Julkinen kirjoitus: Rakkaat hurskastelijat ja neekeriuskovaiset Kauhajoen joukkosurmien jäljiltä

Jospa Kauhajoen verilöylyn 23.9.2008 jälkeen kuuluvuus ja kansalaisten oikeusturva paranee?

Keitä ovat kiusaajat keskuudessamme nyt ja jatkossa arvon lautamiehet ja tuomarit?

Onko monikulttuurisuus ja sen edustamien rikollisten suojelu verissä sekä neekeriys vaa`an kielenä?

http://lahestymiskieltotuomio.blogspot.com

Tampereen kokoomuksen Aila Dundar-Järviselle näin palautetta, kun on estänyt kommentit uusisuomi sivulla olevaan blogiinsa missä hurskasteli Kauhajoen verilöylyä

Tiedote 24.9.2009

Keitä ovat kiusaajat keskuudessamme?

Hurskastelu Kauhajoen verilöylyn jäljiltä ei auta

Aila Dundar-Järviselle lautamiehenä, kanssakolleegoilleen Tampereen käräjäoikeuden lautamiehille ja tuomari Arto Lintuselle 3.12.2007 jossa syytettynä oli norsunluurannikkolainen Sylvain Kipre laittomista uhkailuistaan http://rikosoikeudenkaynti.blogspot.com

"Surusta ja tuskasta?"

Montako oikeusmurhaa Suomessa tapahtuu vuosittain joissa toimii käännettyyn todistustaakkaan verattava irvokkuus?

Kun on esim. 3 todistajaa jotka kertovat kiistattomasti laittomista uhkailuista http://esitutkintapoytakirja.blogspot.com ja päällekarkauksista ja tuomari lautamiehineen jättää ko. tekoihin syyllistyneen etnisen taustansa takia rankaisematta, niin kuka silloin on uhri?

Lähestymiskiellot laittomia uhkailuja tehneelle 2004 ja 2005 eivät poista sitä tuskaa katkeruutta, kun tekijä pääsi kuin koira veräjästä rikoksistaan.

http://lahestymiskieltotuomio.blogspot.com

Millaista tuskaa ja katkeruutta se herättää?

Millaisia ajatuskuvioita tai seuraamuksia pitkällä aikavälillä voi ajatella syntyvän siitä kun oikeuslaitos toimii puolueellisesti ja poliittisesti tarkoitushakuisen syrjivästi?

Olisiko pohdinnan paikka? ... vai annetaanko "iloisia yllätyksiä" tässä yhteiskunnassa jatkossakin, jotta voidaan sitten taas hurskastella?

Seppo Lehto Tampere kunnallisvaaliehdokkaana Tampereella

http://kunnallisvaaliehdokas.blogspot.com

PS: En ole Jeesus vaikka tuomittu kuin Jeesus Kristus Juutalaisten kuningas ja olen kuten hän jeesustelijoiden ja farisealaisten uhri